eFuse jako nedílná součást automotive​

eFuse jako nedílná součást automotive

eFuse je špičková technologie, která zabezpečí disky, paměťové karty a podobná zařízení před neoprávněným zásahem a manipulací s daty, která jsou na nich uložená. Dva projekty eFuse, které jsme již realizovali, našly uplatnění v automotive.

Konkrétně chrání paměťové čipy v infotainment jednotkách v luxusních automobilech.  Řešení nabízí kvalitně navrženou elektrickou a mechanickou konstrukci, specializovaný SW a nastavitelné parametry efuse. Lze jej doplnit také o robotické vkládání a vykládání fixtur. Kompatibilita zařízení eFuse s informačními a zábavními jednotkami automobilů z něj navíc činí ideální řešení pro automobilový průmysl. 

Co přesně nabízí naše řešení: 

  • Zakládací adaptéry bez propojovacích kabelových svazků mezi věží a adaptérem (zasunutím adaptéru do věže dojde k elektrickému a pneumatickému připojení) 
  • Kompaktní zakládací adaptéry (součástí adaptéru je mini PC a veškerý testovací a měřicí HW) 
  • NI TestStand sekvencer + LabVIEW a CVI moduly 
  • Siemens PLC + OPC UA řízení zakládání a komunikace s linkou 
  • Keyence čtečka DMX
  • Robotické zakládání kusů (volitelné) 

Pojistka eFuse (elektricky programovatelná pojistka) je elektronická součástka, která je určena k zajištění jednorázové programovatelné funkce v obvodu. Funguje podobně jako fyzická pojistka, protože zajišťuje trvalé a nevratné přerušení obvodu, ale místo toho, aby se vyhodila nadměrným proudem, je naprogramována elektrickými prostředky. 

Pojistky lze nalézt v různých elektronických zařízeních, jako jsou mikrokontroléry, programovatelná hradlová pole (FPGA) a integrované obvody (IC). Používají se k ukládání konfiguračních dat nebo k ochraně před neoprávněným přístupem k citlivým informacím trvalým uzamčením určité části zařízení. 

Když je eFuse naprogramována, vytvoří v obvodu trvalou elektrickou přestávku, kterou nelze vrátit zpět. Díky tomu jsou užitečné pro ochranu duševního vlastnictví a zabránění zpětnému inženýrství patentovaných návrhů. Kromě toho, protože eFuse nevyžadují fyzickou výměnu jako tradiční pojistky, lze je použít ke snížení nákladů na údržbu a zvýšení celkové spolehlivosti zařízení. 

Celkově představují pojistky eFuses spolehlivé a cenově výhodné řešení pro různé aplikace ochrany obvodů a správy konfigurace. 

Na našich stránkách má EOL testování celou sekci, vytvořili jsme například řešení pro testování USB hubů v automobilech, kontrolu audio konektorů a kabelů, nebo třeba jednotek, které v případě nehody vašeho automobilu automaticky zavolají pomoc.

Sdílejte tento článek
Facebook
LinkedIn
Stáhněte si článek v pdf

Hledáte řešení pro End of Line testování? Napište nám, obratem se vám ozveme a proberema vaše potřeby a dotazy.

    Slavnostně přísaháme, že s vaší emailovou adresou budeme zacházet s maximální úctou a budeme ji používat pouze pro dobro, a také vám budeme zasílat newslettery plné užitečných technických informací. Přečtěte si naše zásady GDPR.