Hasíme problémy kontroly centrální řídící jednotky 


Hasíme problémy kontroly centrální řídící jednotky

Minulý měsíc naši výrobu opustil další EOL testing system, díky kterému se mnoho z nás může cítit zase o něco více v bezpečí. Jedná se o tester, který má na starost pomoc s řešením výstupní kontroly zařízení požární bezpečnosti, pod kterou spadá detekování kouře, žáru nebo život ohrožující únik nebezpečných látek.
 

Vyzbrojit naše zařízení řešením, které pokrývá testování jak optické, tak i akustické signalizace, byla výzva. V Kentigenu jsme však na podobné výzvy připraveni a běžně tvoříme zákazníkovi řešení přímo na míru jeho potřebám. Vzhledem k tomu, že se jedná o důležité zařízení, které najdeme na spoustě veřejných míst, jako jsou obchodní centra, fotbalové stadiony či dopravní lodě – lidský faktor v otázce výstupní kontroly tedy nepřichází v úvahu. 

A jak vypadala realizace?

V pokrytí požadavků klient vsadil na jistotu. Z dodavatelských firem opět oslovil tu naši, neboť s námi již úspěšně spolupracoval na jiném projektu. Náš klient pro svoji novou produktovou řadu požadoval sestrojit takové zařízení, které bude spolehlivé v otázce výstupní kontroly a funkčnosti jednotlivých testovaných komponent, čímž i zvýší produkci výrobní linky 

Naše řešení nabízí:
 

  • Optické měření svitu LEDu pomocí kamery v různých konfiguracích výrobku 
  • Dva mikrofony pro měření akustického projevu alarmu 
  • Bezodrazovou komoru bezpečnou pro operátora (odhlučnění až 100 dB) 
  • CSV reporting výsledku do databáze 
  • Napojení na databázový systém sběru dat v excelovém formátu 
  • Integraci čtečky čárových kódů, integraci tiskáren OK a NOK štítků 
  • Řízení testovací sekvence – Teststand 

Naším úkolem bylo u testovaných komponent ověřit zda: 

 

1) plní funkci požárního hlásiče (svit, zvuk) ve stanovených podmínkách (měření tlaku, teploty a vlhkosti) 

2) komunikuje s detektory a následně s požárním systémem, který dále informuje IZS a PCO  

Po realizaci hardwarového a softwarového řešení naši technici uvedli do chodu zařízení s testovacím cycle timem do šedesáti vteřin. V nepřetržitém provozu jej tak nastálo učinili neodmyslitelnou součástí výrobní linky. 
Sdílejte tento článek
Facebook
LinkedIn
Stáhněte si článek v pdf

Hledáte podobné řešení pro váš projekt? Napište nám, obratem se vám ozveme a probereme možnosti spolupráce.

    Slavnostně přísaháme, že s vaší emailovou adresou budeme zacházet s maximální úctou a budeme ji používat pouze pro dobro, a také vám budeme zasílat newslettery plné užitečných technických informací. Přečtěte si naše zásady GDPR.