Run-In tester vyřešil klientovi náročné testování komponentů v různých klimatických podmínkách

Run-In tester
vyřešil klientovi náročné testování komponentů v různých klimatických podmínkách

Klient, který se zabývá vývojem a výrobou komponentů pro evropské automobilky, řešil problém s testováním smartbarů (pohledových panelů infotainmentu) v různých klimatických podmínkách. Cílový zákazník našeho klienta vyžaduje pro svůj prémiový produkt vysokou úroveň kvality smartbarů a jejich testování. To obnáší i nový typ testování v náročných klimatických podmínkách při velmi nízkých nebo naopak velmi vysokých teplotách.

Outsourcing je levnější

Původně chtěl náš klient řešit testování komponentů sám, ve svém závodě. To by obnášelo zakoupení klimakomory pro simulaci environmentálních podmínek (teplota od −40 °C po +250 °C, vlhkost vzduchu apod.) a zařízení pro simulaci vibrací, tzv. shakeru, a následné sestavení vlastního testovacího stroje. To se ovšem ukázalo jako příliš nákladná investice a navíc klient neměl ani dostatek času na to, aby si testovací stroj sám sestavil.

Proto se klient nakonec rozhodl si klimatickou komoru a shaker pronajmout v akreditované laboratoři a na vývoj a sestavení testovacího stroje vyhlásil výběrové řízení. Při výběru nového dodavatele určil tři základní hodnotící priority – cena, lead time výroby a splnění technických požadavků na použití klientem preferovaných komponentů ve stroji. Na základě těchto požadavků si klient vybral pro realizaci řešení naši společnost.

Po zadání objednávky a ladění detailů s klientem jsme se pustili do vývoje a montáže automatizovaného testovacího stroje Run-In pro testování komponentů, v tomto případě konkrétně smartbarů, v různých klimatických podmínkách.

Časový harmonogram realizace zakázky:

– Objednávka stroje: 10/2021

– Dodání finálních podkladů od klienta: 03/2022

– Zahájení pilotního provozu stroje: 05/2022

– Zapracování všech vylepšení a oficiální spuštění stroje: 06–07/2022

Od vývoje stroje až po úspěšné testování smartbarů

Během vývoje stroje jsme museli překonat několik technických výzev a popasovat se s celou řadou nových požadavků, které vznikaly v průběhu zavedení stroje do provozu. Samotný klientův produkt se stále zdokonaluje a má mnoho podvariant, což vyžaduje, aby byl řídicí software testovacího stroje naprogramován co nejmodulárněji pro snadnou úpravu jednotlivých funkcionalit.

Rovněž bylo potřeba vyvinout softwarový modul pro správu jednotlivých verzí smartbarů s využitím databáze. Pro každou verzi produktu, která je v databázi uložena, tak lze z dostupné nabídky testů zvolit, co má být otestováno (např. test pro změření napájecího napětí v rozmezí od 8 V do 20 V pro smartbar verze A, pro verzi B v rozmezí od 9 V do 15 V, pro verzi C se nemá vykonat). Implementován byl i systém správy uživatelů a jejich práv pomocí databáze. Podporováno je několik úrovní přístupových práv (operátor, administrátor atd.). Uživatel se může kromě jména s heslem přihlásit i pomocí RFID čipu. Řídicí software rovněž podporuje změnu jazyka GUI (vizualizace). V současné době je podporována angličtina s češtinou s možností rozšíření o další jazyky. Nyní, po zapracování všech vylepšení, těží klient z funkčnosti testovacího stroje maximum.

Samotný stroj se skládá z racku (testovacího a měřicího stroje), který je napojen na  klimakomoru. V klimakomoře probíhá testování výrobků – např. zahřívání na 80 °C, chlazení na −30 °C a to vše doprovázeno vibracemi, aby byly komponenty opravdu dobře otestovány. 

Díky našemu stroji může klient testovat vyrobené smartbary a pomocí dat získaných z testování optimalizovat kvalitu celého výrobního procesu. Klient tak splní environmentální testy požadované od svého zákazníka a navíc si zajistí, že jím vyvinuté a vyrobené smartbary mají žádnou nebo jen velmi nízkou zmetkovost a vydrží plnit svou funkci po celou dobu životnosti automobilu. 

Realizace: David Karásek a tým

„Díky testování na automatizovaném testovacím stroji Run-In se zlepšilo naše povědomí o aspektech chování smartbarů. Protože jsme produkt teprve začali vyrábět nevěděli jsme, jak se smartbar chová při velmi nízkých nebo naopak velmi vysokých teplotách. Tuto znalost nyní máme a jsme schopni ji řízeně opakovat dle potřeby,“ říká zástupce klienta.

Sdílejte tento článek
Facebook
LinkedIn
Stáhněte si článek v pdf

Chcete podobné řešení, jako jsme popsali v našem článku nebo řešíte jiný problém s testováním?
Napište nám, ozveme se Vám a probereme možnosti spolupráce.​

    Slavnostně přísaháme, že s vaší emailovou adresou budeme zacházet s maximální úctou a budeme ji používat pouze pro dobro, a také vám budeme zasílat newslettery plné užitečných technických informací. Přečtěte si naše zásady GDPR.